Sportomics

Optimale sportprestaties
Blessurepreventie

Sportomics

Optimale sportprestaties
Blessurepreventie

Verbeter je sportprestaties met Sportomics

In de topsport draait alles om prestaties, en daarbij is het belangrijk om zowel je voeding als je training op jou persoonlijk af te stemmen. Ook al speel je in een team, jij hebt unieke kenmerken die jouw prestaties beïnvloeden.

Wat is Sportomics?

Sportomics is een nieuwe aanpak in de sportwetenschap die jouw potentieel in kaart brengt en maximaliseert. Via de Inner Selfie-methodiek analyseren we het genoom, microbioom en metaboloom van jouw lichaam om inzicht te krijgen in jouw sportprestaties. Deze aanpak houdt rekening met jouw specifieke behoeften en past dit toe op meer dan 84 sportdisciplines. 

Elke sport vereist specifieke balans tussen kracht, uithoudingsvermogen en snelheid, wat verschillende fysiologische reacties in het lichaam met zich meebrengt. Sportomics biedt gepersonaliseerd trainingsadvies aan de individuele sporter om de prestaties te optimaliseren.

De rol van voeding

Voeding speelt een cruciale rol in jouw prestaties. Sportomics kijkt naar hoe jouw lichaam voedingsstoffen opneemt, verwerkt en uitscheidt (ADME). Hierdoor kunnen we je dieet zo afstemmen dat je maximaal presteert en goed herstelt. Dit betekent dat we zorgen voor de juiste balans van koolhydraten, eiwitten, vetten en micronutriënten die je nodig hebt.

Persoonlijk herstel en prestaties

Sportomics houdt rekening met:

  1. Fysieke paraatheid en game intelligentie: Trainingen afgestemd op jouw fysieke en tactische behoeften.
  2. Circadiaans ritme, slaap en stress: Interventies voor optimale rust en stressbeheersing.
  3. Mentale weerbaarheid en herstel: Strategieën voor mentaal en fysiek herstel.
  4. Blessurepreventie en supercompensatie: Analyse van blessures en planning van herstelperiodes.
  5. Vermoeidheid en spierfunctionaliteit: Voorkomen van overtraining en verbeteren van spierfunctionaliteit.

Praktisch voorbeeld: De Tour de France

Elke etappe in de Tour de France vraagt iets anders van een renner. Sportomics helpt door genetische en metabolische profielen te analyseren, waardoor trainings- en voedingsplannen worden geoptimaliseerd. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde herstelstrategie, zodat renners elke dag optimaal presteren.

Sportomics biedt een gedetailleerde en persoonlijke aanpak om jouw sportprestaties te verbeteren. Door geavanceerde technieken krijg je inzicht in je gezondheid en prestaties, wat leidt tot gerichte interventies voor betere sportprestaties en een betere gezondheid op lange termijn.

Wil je meer weten over Sportomics?
Neem contact op met één van onze experten voor meer informatie!