Well@Work

Optimale Work-Life balans
Burnout preventie

Well@Work

Optimale Work-Life balans
Burnout preventie

One-size-FAILS-all:
Personalisatie drijft prestaties en betere resultaten

Veel organisaties hanteren vaak de ‘one-size-fits-all’-benadering voor initiatieven op het gebied van het welzijn van werknemers. Denk aan fruitmanden, teambuilding en kwartaalevenementen. Hoewel goed bedoeld, voelen deze vaak aan als oppervlakkige welzijnsoefeningen.

Gepersonaliseerde, Holistische Oplossing

Wat je nodig hebt, is een gepersonaliseerde, holistische oplossing – en dat begint allemaal met well@work. Via multiomics onderzoek brengen we de individuele fenotypes in kaart op het gebied van veerkracht en alle aspecten voor een optimale werk/privé-balans. Zo kan het juiste arbeidsvoorwaardenpakket worden samengesteld, waardoor alle werknemers in staat zijn om de beste versie van zichzelf te zijn.

Voordelen voor Werknemers en Werkgevers

Dit is winst voor zowel werknemers als werkgevers: gezonde, gelukkige werknemers zijn meer betrokken, productiever en nemen minder snel ziektedagen op. HR-goeroe Josh Bersin en zijn onderzoeksteam stelden vast dat, in het kielzog van de pandemie, “werknemers migreren van ‘crummy jobs’ naar ‘better jobs’ en van ‘companies that don’t seem to care’ naar ‘companies that really, really care’.” Werknemers willen meer van hun baan.

Veranderende Werkcultuur

De laatste jaren is er een einde gekomen aan de oude manier van werken. Werknemers klokken niet meer simpelweg in en uit van 9 tot 5. Ze willen dat hun werkplek een krachtig gevoel van doelgerichtheid in hun leven brengt en willen genieten van bedrijfsvoordelen waar ze echt iets aan hebben.

Impact van de Pandemie

In het kielzog van de pandemie zijn er grote mentaliteitsveranderingen gekomen. Twee jaar van verlies van dierbaren, lockdowns, ongedefinieerde werkdruk, financiële stress en toenemende bezorgdheid hebben persoonlijke gezondheid in een nieuw daglicht geplaatst. Nu is het tijd om een nieuwe cultuur te creëren, een nieuwe manier van werken die burn-out tegengaat en je team helpt succesvol te zijn.

Individuele Benadering met My Inner Selfie

Geen enkel persoon of bedrijf is hetzelfde. Op basis van de Inner Selfie fenotypering bekomen we eenvoudige en implementeerbare tools om het welzijn van je bedrijf te beheren en burn-out te verminderen. Volgens hun fenotype kunnen mensen zich richten op verschillende thema’s. Dit kan gaan op het gebied van beweging, gezondere eetgewoontes of gewoon een goede nachtrust. Voor ieder individu is er een succesvolle tool beschikbaar. Hieraan kunnen eenvoudige en haalbare uitdagingen worden gekoppeld. Uitdagingen op de werkplek creëren op verschillende manieren essentiële ondersteuningsnetwerken. Ze verbinden mensen met vergelijkbare gezondheids- en welzijnsdoelen en er ontstaat een positieve omgeving waarin mensen hun verhalen kunnen delen en elkaar aanmoedigen om een gezondere levensstijl te leiden.

Wees gerust. Dit is geen lang en ingewikkeld proces. Alles kan snel en eenvoudig worden geïmplementeerd op basis van de noden van het bedrijf en de medewerkers.

Wil je meer weten over Well@Work?
Neem contact op met één van onze experten voor meer informatie!